Bine ati venit!

Atxondo, Abadiño, Berriz, Durango, Elorrio, Iurreta, Izurtza, Mañaria și Zaldibar sunt câteva dintre localitățile care alcătuiesc această regiune. Ca și în multe alte țări, în Euskal Herria (Țara Bascilor) se vorbesc mai multe limbi, printre care, cea autohtonă, euskara (limba bască).

 Adaptarea la o altă țară este dificilă însă noi dorim să vă simțiți cât mai comod posibil printre noi. De aceea, vă invităm să vă apropiați de limba euskara. La numerele de telefon sau pe site-urile de mai jos veți găsi informații referitoare la posibilitățile pe care vi le oferim pentru a învăța euskara.

ÎNDRĂZNIȚI ȘI PARTICIPAȚI!

• Cursuri AISA: Scopul cursurilor de ospitalitate AISA este acela de a încuraja populația imigrantă să învețe euskara. Cu această intenție, în regiunea Durango și în alte zone, se organizează cursuri de ospitalitate lingvistică AISA. Sunt cursuri care nu durează foarte multe ore, dar care servesc pentru a putea avea un prim contact cu euskara. Dacă veți îndeplini în mod corespunzător condițiile de înmatriculare pe care le stabilește fiecare municipiu, cursurile pot fi gratuite*.

 >UNDE: În Durango, Elorrio, Zaldibar și Berriz.
*Trebuie să depuneți o garanție de 20€; iar dacă asistența la cursuri este de 80%, vi se va returna garanția.
 
• Cursuri ajutătoare pentru elevii de școală primară: Pentru băieții și fetele care sunt la școala primară și care au venit din străinătate sau din alte comunități autonome, și care la momentul actual sunt înscrisi în Registrul de Evidență a Populației din regiunea Durango.

Obiective: A oferi ajutor pentru a învăța euskara sau pentru a aprofunda cunoștințele de euskara. În special, dorim să dăm importanță folosirii limbii vorbite; încurajarea folosirii limbii euskara și în afara școlii, precum și întărirea relațiilor interculturale, având la bază limba euskara și cultura bască.
 
>UNDE: În Berriz și Durango.